yangın kapısı - Genel Bakış
Wiki Article
Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının özge bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.
Malzeme: Yangın baplarında umumiyetle çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz mukavemetlidir.
Her yangın merdiveninin her dü canipında korkuluk, küpeşte evet da duvar bulunması gerekmektedir.
60dk ve 120dk gibi averaj dayanaklılık seviyelerinde üretilen modeller tercih edilen modellerdir. Firmamızı arayarak camlı yangın bapsı modelleri üzerine bilgelik alabilir showroomumuzu görüşme edebilirsiniz.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile yerel yönetimlerin kuma noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden strüktürlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, daha çatı dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu mevzuda duygun davranılmalıdır.
Yangın kapıları elektrostatik türap boya ile boyanmaktadır ve talebe gereğince farklı nitelik seçenekleri sunulabilir. Sandık ve kanatlar olarak talep olması durumunda farklı nitelik kombinasyonlar uygulaması mimarilabilmektedir.
Binanın yürekinden bayağıya esaslı inen betonarme merdivenler haricinde, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak içinlaşılan yangın merdivenleridir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına Yangın Kapısı Fiyatları hüküm verilmektedir. Mesela; katman adetsı 4’ü geçmeyen ve celse lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında bel kemiği olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan emin bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalı, kolaylıkla ve dışarıya sadık açılmalıdır.
Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) gerçek amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide gestaltlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki tütün, yangın, tül vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu negatif koşulların sair katlara intikalini mâni olmak yahut olabilir olduğu derece geciktirmektir.
Elektrikler kesik evetğunda bile geceleri parlayan bir binada olan bu tasarlar kazalı durumların hız göstericisidir.
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; alelumum sınai tesislerde iki farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu tedarik etmek bâtınin kullanılmaktadırlar.
Yangın merdivenleri yangın ile bile sel ve yer sarsıntısı kabil vesair saf afetlerdede kullanılabilir olması haysiyetiyle titizlikle korunmalıdır.